EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

ÎNVIEREA DOMNULUI LA MĂNĂSTIREA COMANA

 

                 În noaptea Sfintelor Paști, credincioșii au participat într-un număr mare la slujba de Înviere, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, la Mănăstirea Comana, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

La miezul nopții, mii de credincioși au venit în locul special amenajat din fața bisericii Sf. Ierarh Nicolae, din curtea mănăstirii pentru a se împărtăși de Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos, care a fost adusă de la Ierusalim.

Cu acest prilej, Ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură și s-a dat citire Pastoralei Preasfinției Sale la Sfintele Paști, intitulată   „ÎNVIEREA DOMNULUI – REALITATEA ULTIMĂ A EXISTENȚEI NOASTRE”.

În continuare, Întâistătătorul eparhiei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Sf. Ierarh Nicolae a voevodalei Mănăstirii Comana.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfânta icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “, adusă din Mănăstirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din eparhia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

La rândul său, părintele stareț Arhim. Mihai Muscariu a mulțumit pentru dragostea cu care Chiriarhul înconjoară Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana din județul Giurgiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a transmis credincioșilor să prăznuiască aceste zile ale Sfintelor Paști cu pace și alese bucurii, potrivit datinii străbune, oferindu-le, în semn de prețuire, icoane cu scena Învierii Domnului și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști  „ÎNVIEREA DOMNULUI – REALITATEA ULTIMĂ A EXISTENȚEI NOASTRE”.