EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

MĂNĂSTIREA „IZVORUL TĂMĂDUIRII”- DRUGĂNESCU ȘI-A SĂRBĂTORIT HRAMUL

Vineri, 10 mai 2024, în ziua slăvitului praznic al Izvorului Tămăduirii, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica din lemn a Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” – Drugănescu, care are ca ocrotitori pe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, pe „Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi Constantin, Ştefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache” și pe „Sfântul Teodor Tiron”. Acest așezământ monahal se află în incinta Centrului Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu” al Protopopiatului Bolintin din localitatea Florești-Stoenești, județul Giurgiu.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat frumusețea duhovnicească pe care o reprezintă sărbătoarea Izvorului Tămăduirii pentru noi creștinii, subliniind totodată și rolul deosebit pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii noastre.

În continuare, Întâistătătorul eparhiei, alături de soborul slujitor, și în prezența a numeroși tineri, a săvârșit slujba de Sfințire a Apei, numită și Aghiasma Mică.

Credincioșii și pelerinii prezenți au primit multe daruri, Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști 2024  și iconițe cu chipul Maicii Domnului.