Sfințirea Bisericii Buna Vestire (Grecească) din municipiul Giurgiu
La data de 29 mai 2022, în Duminica a VI-a după Paști, Biserica Buna Vestire din Giurgiu (Grecească), supranumită și biserica tinerilor a fost resfințită.
Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi. Au participat la acest eveniment părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, preoţi de parohie şi credincioşi din mai multe localități ale județului.
Cu această ocazie, biserica a mai primit ca ocrotitori pe Sf. Ier. Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni și pe Sf. Mc. Fanurie.
Sfinţirea bisericii a fost urmată de Sfânta Liturghie Arhierească ce a avut loc într-un loc special amenajat în proximitatea bisericii.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică şi a evidenţiat apoi şi însemnătatea duhovnicească a construirii sau renovarii unei biserici, subliniind faptul că zidirea sau restaurarea unei biserici cere multă jertfă materială şi spirituală.
În această zi, cu bucurie duhovnicească, credincioşii s-au închinat la Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos și la părticele din moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, aduse de la noua Catedrala Episcopală și au avut bucuria binecuvântată de a trece prin Sfântul Altar și s-au putut închina în faţa Sfântului Prestol (Sfânta Masă), care închipuie Mormântul Mântuitorului Hristos și să sărute Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.
Ierarhul l-a felicitat pe părintele Lucian Manicatide, fostul paroh care a început renovarea bisericii încă din anii 80 ai secolului trecut și și-a dedicat toată munca sa reconstrucției acesteia și enoriașilor parohiei, dar și pe părintele Georgian Tudor, parohul actual, precum și pe preoții coslujitori din această biserică. La rândul său , părintele Georgian Tudor a mulțumit preoților și credincioșilor pentru participarea la acest eveniment din viața Parohiei.
Credincioșii prezenți au fost binecuvântați de Ierarh și au primit icoane, cruciulițe, daruri și revista „Familia Ortodoxă”.