Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii școlilor teologice cinstiți la Voievodala Mănăstire Comana
![](https://episcopiagiurgiului.ro/wp-content/uploads/2022/01/30-01-2022-1112-750x450.jpg)
În data de 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii școlilor teologice.
Cu acest prilej, cu binecuvântarea PS Ambrozie s-a săvârșit Sfânta Liturghie la Voievodala Mănăstire Comana, de către părintele Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii, alături de un ales sobor de preoți și diaconi slujitori și profesorii ai Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup de tineri seminariști conduși de părintele profesor Andrei Petrache.
Potrivit tradiției, cuvântul de învățătură a fost rostit de către trei dintre elevii anului al IV-lea. Cei trei tineri teologi: Bucătaru Mihai, Zorzonea Cătălin și Micu George – Bogdan au evidențiat în cuvântul lor aspecte privind activitatea filantropică a celor trei mari ierarhi. În încheiere, elevii au mulțumit profesorilor care îi îndrumă la această școală cu profil vocațional, dar, în mod special, Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie pentru purtarea de grijă pe care o are necontenit față de Seminar și pentru oportunitatea de a participa la diverse activități educative și recreative, atât în țară cât și peste hotare.
Părintele Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii Comana, a vorbit despre importanţa teologică a Sfinţilor Trei Ierarhi în Biserica Ortodoxă. Prin viaţa şi scrierile lor, au devenit cunoscuţi şi apreciaţi în întreaga lume creştină, devenind modele de urmat pentru tinerii creştini dornici de a-şi împodobi sufletul cu alese virtuţi creştine.
Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfântă icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită de curând obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.