EpiscopulNoutățiPostPS Ambrozie

DUMINICA A V-A DIN POSTUL MARE (A SF. MARIA EGIPTEANCA) PS AMBROZIE A OFICIAT SFÂNTA LITURGHIE ÎN NOUA CATEDRALA EPISCOPALA DIN GIURGIU

La data de 21 aprilie 2024, în Duminica a V-a din Postul Mare (numită a Sf. Maria Egipteanca), Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi, în Noua Catedrală Episcopală din municipiul Giurgiu.

În această zi, cu bucurie duhovnicească, credincioşii s-au închinat la Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, găzduită de Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu, dar și la părticele din moaștele Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, păstrate în noua Catedrala Episcopală.

Chiriarhul a felicitat ctitorii și binefăcătorii prezenți în sfânta catedrală, oferindu-le „Ordinul Sf. M. Mc. Gheorghe” al Episcopiei Giurgiului.

Credincioșii prezenți în Noua Catedrală Episcopală din municipiul Giurgiu au fost binecuvântați de Ierarh și au primit icoane, cruciulițe, daruri și revista „Familia Ortodoxă”.