EpiscopulNoutățiPostPS AmbrozieSărbătoare

MĂNĂSTIREA BUNA VESTIRE ÎN ZI DE HRAM

În data de 25 martie 2024, Mănăstirea „Buna Vestire” de lângă orașul Bolintin Vale şi-a sărbătorit hramul, ocazie cu care foarte mulți credincioşi prezenţi la acest eveniment au avut bucuria duhovnicească de a se închina la părticele din moaştele Sf. Ier. Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii.

Cu acest prilej, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi, în altarul de vară al mănăstirii.

Arhiereul a vorbit numeroșilor credincioși prezenți despre frumusețea extraordinară a momentului în care Sfânta Fecioară Maria a primit Vestea cea mare a Întrupării Domnului, adusă de îngerul Gavriil, precum și despre cultul Maicii Domnului și cinstirea de care aceasta se bucură.

Întâistătătorul eparhiei a amintit că în ziua praznicului Bunei Vestiri se cinstesc mamele care dau naștere pruncilor și pun în lucrare darul sacru al vieții, precum și toți cei care, deși nu au prunci, sprijină prin milostenie materială și spirituală pe cei care doresc să aibă prunci sau nasc prunci, la creșterea și educarea acestora.

Chiriarhul l-a felicitat pe starețul Sfintei Mănăstiri, Părintele Protos. Mina Străinu, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată oferindu-I „Ordinul Sf. M. Mc. Gheorghe” însoțit de o cruce pectorală.

Credincioșii au primit iconițe și ultimul număr al publicației „Familia Ortodoxă”, după care au luat parte la o agapă organizată în cinstea hramului.