EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS Ambrozie

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA SF. NICOLAE A VOIEVODALEI MĂNĂSTIRI COMANA

 

În data de 11 februarie 2024, când Biserica Ortodoxă se află în Duminica a XVI-a după Rusalii,  Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica voievodalei Mănăstirii Comana din județul Giurgiu. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda talanților.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfânta icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Mănăstirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită  obștei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Toți credincioșii prezenţi au fost binecuvântați de ierarhul lor, apoi au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.