NoutățiSărbătoare

„Sf. Mc. Haralambie” sărbătorit în Municipiul Giurgiu

 

În Biserica Ortodoxă, în fiecare an, ziua de 10 februarie este închinată Sfântului Sfinţit Mc. Haralambie, episcopul cetății Magneziei, ocazie cu care numeroase locaşuri de cult îşi sărbătoresc hramul. Între acestea se numără și Biserica „Sf. Mc. Haralambie” din Municipiul Giurgiu care și-a sărbătorit ocrotitorului său.

 

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, manifestările religioase închinate Sfantului au debutat în data de 9 februarie cu săvârşirea de către un sobor de preoţi a slujbei vecerniei unită cu litia, slujba de sfințire a apei, precum și a acatistului Sfantului Sfintit Mc. Haralambie.

În ziua hramului bisericii, Părintele Arhimandrit Teodor Șerban, vicar eparhial, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în prezenţa a numeroși credincioşi.

În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş trecuţi la cele veşnice.

Credincioşii prezenţi s-au închinat la părticele din moaștele Sf. Mc. Haralambie, păstrate în această biserica din municipiul Giurgiu.

La final, credincioșii au primit iconite și acatistul Sfântului Haralambie,  ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă’’ și pachete cu alimente neperisabile.

Biserica „Sf. Mc. Haralambie” din Municipiul Giurgiu a fost construită în anul 1852.