EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS Ambrozie

Duminica a XV-a după Rusalii

La data de 4 februarie 2024, Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XV-a după Rusalii, iar cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în biserica Sfântei și Voievodalei Mănăstiri Comana.

Cu această ocazie, credincioşii au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfânta icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

După cuvântul de învățătură, Ierarhul l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și a îndemnat credincioșii să fie alături de obștea mănăstirii și să contribuie la lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii. Părintele Arhim. Mihail Muscariu a oferit Preasfințitului Părinte Ambrozie o carte scrisă de  Preafericitul Părinte  Teoctist

Credincioşilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă’’.