EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA VOIEVODALEI MĂNĂSTIRI COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU, LA SĂRBĂTOAREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI

 

Vineri, 2 februarie 2024, Biserica Ortodoxă a prăznuit Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească  la voievodala Mănăstire Comana.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor veniți la așezământul monahal, Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre semnificația duhovnicească a evenimentului aducerii Pruncului Iisus la templu, la 40 de zile după naștere, spre a fi închinat Domnului. Prin glasul bătrânului Simeon, a arătat Preasfinția Sa, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt.

După cuvântul de învățătură, Ierarhul l-a felicitat pe părintele  Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și a îndemnat credincioșii să fie alături de obștea mănăstirii și să contribuie la lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.