NoutățiSărbătoare

LANSARE DE CARTE MĂNĂSTIREA STRÂMBU-GĂISENI STUDII ȘI CERCETĂRI

În data de 26 ianuarie 2024, când Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului,  în biserica Mănăstirii Strâmbu-Găiseni, ce-l are ca ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei a avut loc lansarea celui de al doilea volum al lucrării MĂNĂSTIREA STRÂMBU-GĂISENI    STUDII ȘI CERCETĂRI.

Mitropolitul Iosif Naniescu, numit după canonizare Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, a  îndeplinit ascultarea de egumen al Mănăstirii Strămbu – Găiseni (1857-1863), fiind hirotonit ieromonah (29 august 1850) și hirotesit protosinghel (30 noiembrie 1852) și arhimandrit (1860).

Păstorind cu multă vrednicie Mitropolia Moldovei vreme de douăzeci și șapte de ani, s-a mutat la cereștile lăcașuri cu pace în anul 1902, în ziua de 26 ianuarie. Poporul l-a numit Iosif cel Sfânt și Milostiv, fiind în anul 2017 trecut în rândul Sfinților, statornicind ca zi de pomenire a sa ziua de 26 ianuarie.