EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul

La data de 7 ianuarie, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala din orașul Bolintin Vale, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Protopopiatul Bolintin, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat semnificaţia teologică a prăznuirii Soborului Sfântului Ioan Botezătorul în zilele de sărbătoare ale Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ca unul care a fost slujitor al tainei dumnezeiescului Botez al Domnului.

În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii și preoții bisericii trecuţi la cele veşnice.

Întâistătătorul Eparhiei a felicitat pe părintele paroh Șerban Ion, Inspector General al Eparhiei Giurgiului, care își serbează astăzi ocrotitorul, după care i-a oferit mai multe daruri.

La final toti cei prezenti au primit pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului, calendare, icoane si numeroase și diverse daruri,  iar preoților și arhidiaconilor le-au fost oferite cruci pectorale, distincție vrednicie.

Catedrala orasului Bolintin Vale este construită in anul1832 , pe locul unei vechi biserici de lemn din anul 1718.