EpiscopulManastirea ComanaPS AmbrozieSărbătoare

BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ÎN EPISCOPIA GIURGIULUI PS AMBROZIE ȘI-A CINSTIT OCROTITORUL SPIRITUAL

 

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Ambrozie al Mediolanului și a Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, joi, 7 decembrie 2023, Episcopul Giurgiului și-a cinstit ocrotitorul spiritual.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Comana. Alături de ierarh s-au aflat consilieri eparhiali, protoierei, preoți, precum și credincioșii care participă de regulă la slujbele oficiate în acest locaș de cult.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a spus că suntem datori să urmăm pilda de viețuire a sfântului nostru ocrotitor, vorbind, totodată, despre viața Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului, care este un model pentru umanitate și contemporan oricărei generații. Sfântul Ambrozie s-a ostenit necontenit pentru ocrotirea unității și păcii în Ortodoxie și pentru păstrarea neștirbită a dreptei credințe în Apus.

De asemenea, PS Ambrozie a subliniat viața Sfintei Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor, al cărei suflet fără prihană și sfânt se odihnește și se veselește în ceruri în împărăția lui Dumnezeu.

Credincioşii prezenţi s-au putut închina la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii,precum și la părticele din moaştele Sfântului Ambrozie al Mediolanului aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam.

Preasfinția Sa a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit, dar și celor prezenți, clerici și credincioși, pentru urările de bine transmise cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Ambrozie, ocrotitorul său spiritual.

Credincioşilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă’’ și pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului.

La Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie au participat și elevi ai Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu, care au oferit răspunsurile la strană.