EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

BINECUVÂNTARE PENTRU LOCUITORII SATULUI VADU LAT

 

În data de 8 noiembrie 2023,  la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica  „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Vadu Lat din județul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre semnificația sărbătorii închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a evidențiat faptul că în țara noastră, peste 1,3 milioane de români poartă numele acestor sfinți, ocazie cu care, în mod deosebit, a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil sau derivate ale acestora, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Iulian Dincă, parohul bisericii,  pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i mai multe daruri.

La Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie au participat oficialități locale, binefăcători și credincioși, ce au fost binecuvântați de Preasfinţitul Părinte Ambrozie,  ce le-a dăruit ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă și iconițe.