EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Sfințirea clopotelor la parohia Sf. Martiri Brancoveni

LA DATA DE 17 SEPTEMBRIE, BISERICA ORTODOXA FACE POMENIREA SFINTEI MUCENIȚE SOFIA ȘI A FIICELOR SALE: PISTIS, ELPIS ȘI AGAPIS

Sfânta Muceniță Sofia a trăit în timpul împăratului Adrian (117-138) și fiind căsătorită a născut trei fiice, cărora le-a pus numele după cele trei virtuți creștine: Pistis (Credința), pe a doua Elpis (Nădejdea), pe a treia Agapis (Dragostea).

În Eparhia Giurgiului, Biserica Parohiei „Sf. Martiri Brâncoveni” din mun. Giurgiu, o dată cu finalizarea și sfințirea acesteia va primi și hramul „Sfintei Mc. Sofia”.

Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit slujba de sfințire a opt clopote care au fost realizate în Rusia pentru biserica Parohiei Sfinții Martiri Brâncoveni .

Cu prilejul slujbei de binecuvântare, Ierarhul  a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat faptul că „clopotul este glasul lui Dumnezeu care ne cheamă la rugăciune. El răsună veacuri la rând, fiind în același timp, o mărturie a credinței noastre”.

La acest eveniment important din viața parohiei au participat numeroase oficialități locale și județene, precum și o mulțime de credincioși.

Toți cei prezenți au primit din partea Chiriarhului iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.

La final, Părintele Ştefan Lucian Ionuţ, parohul bisericii, a mulţumit tuturor oficialităților prezente, ctitorilor și binefăcătorilor, dar și preoților și credincioșilor, pentru prezenţa la aceste evenimente importante din viaţa Parohiei Sf. Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia.