EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS Ambrozie

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA SF. NICOLAE A VOIEVODALEI MĂNĂSTIRI COMANA

 

În data de 3 septembrie 2023, când Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XIII-a după Rusalii, în prima duminică a anului nou bisericesc, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, în biserica voievodalei Mănăstiri Comana din județul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică rânduită a fi citită, dar și despre anul nou bisericesc la începutul căruia ne aflăm. La final a oferit mănăstirii un set complet, în ediție specială în douăsprezece volume, a mineiului.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfânta icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “, adusă din Mănăstirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.