Noutăți

ACADEMIA DE TIMP LIBER

La Mănăstirea Strâmbu-Găiseni,cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, se desfășoară pe durata a două săptămâni, a doua ediție a parteneriatului educațional „ACADEMIA DE TIMP LIBER”, ce are coordonator pe monahia Benedicta Moldovan, sub îndrumarea stareței mănăstirii, stavrofora Cecilia Moldoveanu.

Este vorba despre un proiect care se desfășoară în parteneriat cu Primăria Găiseni, Școala Gimnazială nr. 1 din comună și cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.

Anul acesta, împreună cu mai mulți voluntari, s-au organizat ateliere de pictură, într-o activitate care se numește «Cutia de creație», apoi un alt atelier dedicat psihoterapiei, la care participă un specialist în domeniu. Un alt atelier se numește «Prietenii naturii», coordonat de o doamnă profesoară de biologie de la școala din comună, care propune acti¬vități legate de protecția naturii.

La activitățile școlii de vară au participat câteva sute de copii de la vârstă preșcolară, până la copii de clasa a VIII-a, din întreaga comună și nu numai.

Au fost oraganizate și două excursii, una la Bolintin, unde participanții au aflat mai multe lucruri despre poetul Dimitrie Bolintineanu, de la domnul Vasile Grigore de la Biblioteca orășenească Bolintin, cu prilejul împlinirii a 590 de ani de la prima atestare documentară a orașului Bolintin Vale, și la Târgu Jiu, pentru a cunoaș      te mai bine viața și opera marelui sculptor Constantin Brâncuși.