EpiscopulNoutățiPS Ambrozie

ZI DE BUCURIE ÎN PAROHIA PALANCA, PROTOPOPIATUL BOLINTIN

La data 2 iulie 2023, în Duminica a IV-a după Rusalii, credincioșii ortodocși au sărbătorit pe Sfântul Ștefan cel Mare.

Cu acest prilej, PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sf. Liturghie în lăcașul de cult cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al Parohiei Palanca, Protopopiatul Bolintin și a fost sfințit paraclisul ridicat în curtea bisericii ce a primit hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ioan Maximovici.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți s-au aflat spre închinare, într-un loc special amenajat în incinta noului paraclis, părticele din moaştele Sfântului Ioan Rusul aduse de la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu.

Tot astăzi a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

La final, Ierarhul l-a felicitat pe părintele Nicolae Barbu, parohul bisericii, consilier eparhial, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentu construcția noului paraclis, dar și ctitorilor și binefăcătorilor ce au participat la această lucrare.

La rândul său, părintele paroh Nicolae Barbu a oferit Preasfintitului Ambrozie un frumos buchet de flori și o icoană și a mulțumit preoților, precum și credincioșilor prezenți, pentru participarea la acest eveniment important din viața Parohiei Palanca.

Toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.