AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Sfințirea Bisericii Sf. Cuv. Maria Egipteanca, Sf. Cuv. Nichifor cel lepros și Sf. Prooroc Ioan Botezătorul la praznicul Sfintei și de viață făcătoarei Treimi

Luni, 5 iunie 2023, la praznicul Sfintei și de viață făcătoarei Treimi, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie a sfințit biserica pe care Mânăstirea Sf. Ioan Rusul a construit-o în curtea Grădiniței ,,Îngerașii” a Episcopiei Giurgiului, prilej cu care, mulțimea de credincioși prezenta a putut intra în Sfântul Altar și închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca Nouă. De asemenea, au fost puse spre închinare moaștele următorilor Sfinți: Sf. Ioan Rusul, Sf. M. Mc. Ecaterina, Sf. Cuv. Matrona a Moscovei, Sf. Ier. Ioan Maximovici.

Noua biserică a primit, cu ocazia târnosirii, ca ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, Sfântul Cuvios Nichifor cel lepros și Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul.

După sfințire , Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie  a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi într-un altar de vară amenajat în curtea așezământului, în proximitatea bisericii.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat credincioşilor prezenţi sensurile duhovnicești ale sărbătorii praznicului Sfintei și de viață făcătoarei Treimi.

 

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a felicitat pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Teodor Șerban, Vicarul Episcopiei Giurgiului și Starețul Mânăstirii Sf. Ioan Rusul,  pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Mihail Muscariu, Exarhul Mânăstirilor din cuprinsul Episcopiei, pe ctitori, preoți și ostenitori pentru eforturi, jertfă și implicarea la construcția noului lăcaș de cult.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă, precum și iconițe.