NoutățiPS AmbrozieSărbătoare

DUMINICA VAMEȘULUI ȘI A FARISEULUI LA BISERICA PAROHIEI FALAȘTOACA, PROTOPOPIATUL HOTARELE

Duminică, 5 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor adunați la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” a Parohiei Falaștoaca, Protopopiatul Hotarele. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca  Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre perioada TRIODULUIuna dintre cele trei perioade liturgice ale anului bisericesc și a explicat pericopa evanghelică rânduită de Biserică a se citi astăzi la Sfânta Liturghie, care face referire la Pilda Vameșului și a Fariseului.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Eusebiu Velica, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i numeroase cărți și albume. La rândul său , părintele Eusebiu Velica, parohul bisericii, a oferit Preasfintitului Ambrozie un frumos buchet de flori și a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest   eveniment important din viața Parohiei.

Preasfințitul Ambrozie a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă și iconițe.

DUMINICA VAMEȘULUI ȘI A FARISEULUI