EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA PAROHIEI ICOANA, LA SĂRBĂTOAREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI

La 2 februarie 2023, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească  la biserica Parohiei Icoana din Eparhia Giurgiului.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor, Întâistătătorul Eparhiei a vorbit despre semnificația duhovnicească a evenimentului aducerii Pruncului Iisus la templu, la 40 de zile după naștere, spre a fi închinat Domnului.

             În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Dan Gabriel, pe seama  Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Drugănescu, din comuna Floreşti-Stoeneşti, protopopiatul Bolintin.

După cuvântul de învățătură, Ierarhul l-a felicitat pe părintele Adrian Cristescu, parohul bisericii pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru amplele lucrări de la biserică, oferindu-i numeroase cărți.

La rândul său, părintele Adrian Cristescu, parohul bisericii, a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie, preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment important din viața parohiei.

Toți cei prezenți au primit, din partea Chiriarhului, iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA PAROHIEI ICOANA, LA SĂRBĂTOAREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI