AnunțEpiscopulNoutățiPS Ambrozie

SEDINTA PERMANENTEI CONSILIULUI EPARHIAL AL EPISCOPIEI GIURGIULUI

În data de 12 ianuarie 2023, a avut loc, la sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, prezidată de Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

S-au discutat, potrivit ordinii de zi, o serie de probleme curente ale sectoarelor Centrului eparhial şi au fost dezbătute mai multe teme referitoare la disciplina clerului si activitatea pastoral – misionară şi culturală din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

În cadrul ședinței s-au prezentat propunerile privind realizarea programului cadru pentru „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”. In acest sens, s-a aprobat amenajarea in cadrul Manastirii Delta Neajlovului a unui Centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice.

De asemenea, a fost aprobată tipărirea la Editura Eparhială a volumului “Studii de istorie a Manastirii Găiseni.”

Tot azi, Permanenta Consiliului Eparhial a aprobat calendarul ședințelor organismelor deliberative si executive Eparhiale.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat si alte probleme care vizează îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a unitatilor de cult din cuprinsul Episcopiei.