EpiscopulManastirea ComanaPS AmbrozieSărbătoare

Soborul Maicii Domnului și Sfăntul Cuvios Nicodim de la Tismana

 

În data de 26 decembrie 2022, în a doua zi de Crăciun, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Maicii Domnului și pe Sfăntul Cuvios Nicodim de la Tismana, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” a Sfântei și Voievodalei Mănăstiri Comana.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificaţia sărbătoririi Soborului Maicii Domnului şi despre importanţa Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, Chiriarhul a vorbit şi despre viaţa Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana, ctitorul mănăstirilor Vodiţa, Tismana, Vişina şi Prislop, el fiind un înnoitor al vieţii monahale pe teritoriul ţării noastre, o adevărată pildă de trăire duhovnicească şi un mare apărător al credinţei ortodoxe.

În continuare, Chiriarhul a transmis creștinilor urări de sănătate, zile senine și fericite, întru mulți, buni și rodnici ani.

Credincioşii au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfântă icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Tuturor celor prezenţi le-au fost oferite iconiţe, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă’’ și pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului.

Soborul Maicii Domnului și Sf Cuv Nicodim la Mănăstirea Comana