AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

BINECUVÂNTARE PENTRU LOCUITORII ORAȘULUI MIHĂILEȘTI

 

La 8 noiembrie 2022,  la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica  „Sf. Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Mihăilești din județul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre semnificația sărbătorii închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

De asemenea, Episcopul Giurgiului a evidențiat puterea ocrotitoare a sfinților îngeri de care beneficiază toți oamenii care primesc Taina Sfântului Botez.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a evidențiat faptul că în țara noastră, peste 1,3 milioane de români poartă numele acestor sfinți, ocazie cu care, în mod deosebit, a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil sau derivate ale acestora, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

 

În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

Întâistătătorul eparhiei noastre a apreciat lucrarile la ridicarea Catedralei Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” ce se construiește lîngă biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena”, fiind o lucrare firească și necesară și a binecuvântat pe locuitorii orașului Mihăilești cu ocazia sărbătorii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

Ierarhul i-a felicitat pe Părintele consilier administrativ Gabriel Chirculeanu, parohul bisericii, precum și pe părintele coslujitor Țârdea Ioan Cristian, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările la noua catedrală, oferindu-le mai multe daruri și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.

La Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie au participat oficialități locale, ctitori, binefăcători și mulți credincioși, dar și elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu, ce au oferit răspunsurile la strană.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în curtea bisericii, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă și iconițe.

BINECUVÂNTARE PENTRU LOCUITORII ORAȘULUI MIHĂILEȘTI