AnunțNoutăți

Adunarea Generală a Federației Filantropia

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2022 s-a desfășurat la Iași Adunarea Generală a Federației Filantropia și întâlnirea anuală a Consilierilor Social-Filantropici din Patriarhia Română.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, părintele Dragomir Sebastian, Consilier Social în Eparhia Giurgiului a participat la adunarea ce a avut loc la Iași pentru că, anul acesta, Fundația Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor, membru fondator al Federației Filantropia, împlinește 20 de ani de activitate.

Întrunirea a debutat luni cu o prelegere susținută de Diac. Sorin Mihalache la Biserica „Sf. Sava cel Sfințit” din Iași. Aceasta s-a intitulat „Spiritualitatea creștină în asistența socială – cercetări medicale și reflecții filocalice despre prezentul și viitorul lucrării filantropice a Bisericii”.

Marți, lucrările s-au desfășurat la Muzeul Mitropolitan din Iași, fiind precedate de oficierea unui Te Deum.

În a doua parte a zilei de marți a avut loc adunarea anuală a consilierilor eparhiali social-filantropici din Patriarhia Română, unde s-a discutat implicarea fiecărei eparhii în sprijinul oferit refugiaților, problemele identificate de protopopiate și parohii în vederea licențierii serviciilor pe care le desfășoară și situația preoților din unitățile bugetare (spitale, unități militare).

Ziua de miercuri a fost dedicată vizitelor la centrele social-filantropice și medicale ale Arhiepiscopiei Iașilor.