AnunțNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Sfânta Cuvioasă Parascheva

Preasfințitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat, în ziua cinstirii Sf. Cuvioase Parascheva, la 14 octombrie 2022, Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul”, fiind înconjuraţ de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătura rostit la Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre Sfânta Cuvioasă Parascheva, care a răspuns chemării lui Dumnezeu şi a făcut roditor în sufletul şi viețuirea ei cuvântul Evangheliei, de aceea curăţia sufletului şi a vieţii ei şi bunătatea ei o fac mult milostivă şi mult folositoare.

Tot astăzi a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Arhim. Teodor Șerban – vicar eparhial, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată. La rândul său, Părintele Arhim. Teodor Șerban a mulțumit Preasfințitului Părinte Ambrozie, pentru binecuvântare, oferindu-i o frumoasă cădelniță, iar preoților și credincioșilor prezenți pentru participare.

Credincioșii prezenți au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Famila Ortodoxă” si au participat la agapa frateasca pregatita de obstea mănăstirii.

Sfânta Cuvioasă Parascheva la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul