EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

DUMINICA POGORÂRII DUHULUI SFÂNT SAU RUSALIILE LA MĂNĂSTIREA IZVORUL TĂMĂDUIRII – DRUGĂNESCU

La data de 12 iunie 2022, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Duminica Pogorârii Duhului Sfânt sau Rusaliile, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Drugănescu, din comuna Floreşti-Stoeneşti, protopopiatul Bolintin, județul Giurgiu.

Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătura în care a subliniat importanța acestei sărbători în viața creștinilor, spunând că slăvitul praznic al Pogorârii Duhului Sfânt este momentul nașterii Bisericii și al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.

Astăzi, putem spune că este ziua noastră a tuturor, sărbătoarea noastră, pentru că sărbătorim actul de întemeiere sau de naștere a Bisericii, înțeleasă ca și comunitate de creștini, botezați în numele lui Hristos”, a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, în cuvântul de povățuire.

În timpul Liturghiei, Preasfințitul Părinte Ambrozie a hirotonit preot pe arhidiaconul Marius Alexandru Tudor pe seama parohiei Cosoba, protopopiatul Bolintin, județul Giurgiu.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Protos. Benedict Georgescu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i mai multe daruri.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba vecerniei din Duminica Pogorarii Duhului Sfânt, numită și „Vecernia plecării genunchilor”, fiind astfel împlinită rânduiala Vecerniei speciale, în cadrul căreia s-au rostit rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt, fiind sfințite, totodată, ramurile – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

În continuare, toți credicioșii au primit iconițe cu Sf. Treime, ultimul număr al Revistei „Familia Ortodoxă” și ramuri sfințite, pentru a vesti și celor de acasă, care, din binecuvântate pricini, nu au fost prezenți la biserica, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.