EpiscopulNoutățiPostPS AmbrozieSărbătoare

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon în Duminica a XXVIII-a după Rusalii

În data de 12 decembrie 2021, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la noua biserică a parohiei Bolintin Deal II cu hramul Sf. M. Mc. Gheorghe.

În cuvântul rostit, Ierarhul a evidențiat implicarea pastoral-misionară a Sfântului Ierarh Spiridon în viața comunității.

Sfântul Ierarh Spiridon a înțeles să îmbrace haina unei adânci smerenii, a unei simplități care i-au adus prețuirea și admirația tuturor celor din jur. Sfântul Ierarh Spiridon a fost un om blând, pentru că din bunătatea sa s-au înfruptat foarte mulți oameni care sufereau de diferite necazuri. Sfântul a plâns, s-a rugat și a mijlocit înaintea lui Dumnezeu pentru toți păstoriții săi aflați în suferință, a spus Ierarhul nostru.

Totodată, Arhiereul a explicat pilda din Duminica a XXVIII-a după Rusalii, a celor poftiți la cină.

Cu această ocazie, credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele mai multor sfimți, păstrate în sfânta biserică.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Vasile Antonescu, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările făcute la noua biserică a parohiei și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului, icoane, calendare și ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă.