EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

CLIPE DE BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ÎN EPISCOPIA GIURGIULUI

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Ambrozie al Mediolanului și a Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, marți 7 decembrie 2021Episcopul Giurgiului și-a cinstit ocrotitorul spiritual.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii  din Ansamblul arhitectural brâncovenesc al Centrului Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu”, din localitatea Floreşti – Stoeneşti, judeţul Giurgiu.

Alături de ierarhul nostru s-au aflat consilieri eparhiali, protoierei, preoți din zona de nord a județului Giurgiu, precum și credincioșii care participă de regulă la slujbele oficiate în acest nou locaș de cult.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a spus că suntem datori să urmăm pilda de viețuire a sfântului nostru ocrotitor, vorbind, totodată, despre viața Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului, care este un model pentru umanitate și contemporan oricărei generații. Sfântul Ambrozie s-a ostenit necontenit pentru ocrotirea unității și păcii în Ortodoxie și pentru păstrarea neștirbită a dreptei credințe în Apus.

De asemenea, PS Ambrozie a subliniat viața Sfintei Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor, al cărei suflet fără prihană și sfânt se odihnește și se veselește în ceruri în împărăția lui Dumnezeu.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a hirotonit întru diacon pe monahul Antonie pe seama Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Drugănescu, iar diaconul Ionuț Alexandru a fost hirotonit preot pe seama Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Drugănescu.

Credincioşii prezenţi s-au putut închina la părticele din moaştele Sfântului Ambrozie al Mediolanului și ale Sfântului Ierarh Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii.

Preasfinția Sa a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit, dar și celor prezenți, clerici și credincioși, pentru urările de bine transmise cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Ambrozie, ocrotitorului său spiritual.

Credincioşilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă și pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului.