EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPostPS AmbrozieSărbătoare

Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, sărbătorit la Voievodala Mănăstire Comana

În data de 30 noiembrie 2021, ziua sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, Întâistătătorul eparhiei giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul Sf. Ier. Nicolae a voievodalei Mănăstiri Comana.

În cuvântul de învățătură, PS Ambrozie a arătat că Sf. Andrei a fost „cel Întâi Chemat” la apostolie de către Mântuitorul Hristos și, la rându-i, a chemat pe mulți la dreapta credință, într-o bogată activitate misionară ce l-a purtat până la gurile Dunării si la malurile Mării Negre.

În cadrul slujbei, Întâistătătorul eparhiei a hirotonit întru diacon pe teologul Vasile Mihail Comănescu pe seama Mănăstirii Comana.

Cu această ocazie, credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfântă icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită de curând obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

Credincioşilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe cu chipul Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă.