EpiscopulNoutățiPostPS AmbrozieSărbătoare

PRAZNICUL „INTRAREA ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI” SĂRBĂTORIT LA BISERICA PAROHIEI CĂSCIOARELE

În data de 21 noiembrie 2021, la slăvitul praznic al Intrării Maicii Domnului în Biserică, Vovidenia, a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Căscioarele, Protopopiatul Bolintin, ce și-au primit arhiereul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la sărbătoarea hramului bisericii.

Cu acest prilej, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, subliniind rolul covârșitor al Preacuratei Fecioare Maria în istoria mântuirii neamului omenesc, ca Maică a Domnului, Născătoare de Dumnezeu și Maică a Bisericii.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, ce are ferecatură de argint , filigran si pietre scumpe și la Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

Chiriarhul a apreciat activitatea părintelui Mihail Dorobanțu, oferindu-i mai multe daruri și l-a felicitat pentru  lucrările făcute și pentru buna organizare a hramului.

La rândul său, părintele i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, oferindu-i o frumoasă icoană a Maicii Domnului.

La final, toți cei prezenți au primit iconițe, ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă, dar si pachete cu alimente neperisabile, în cinstea hramului.

Biserica Vovidenia a apartinut fostei manastiri Cascioarele și a fost construită in anul 1431, fiind apoi renovată in 1725 si 1753. In biserica se pastreaza pietre funerare din sec. XVI, intre care piatra de mormant a stolnicului Neagoe, datand din anul 1504.