EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ LA VOIEVODALA MĂNĂSTIRE COMANA

 

În data de 14 noiembrie 2021, în Duminica a XXV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Sf. Nicolae a voievodalei MĂNĂSTIRI COMANA. Din soborul slujitor a făcut parte și Înaltpreacuviosul Părinte Arhim. Mihail Muscariu, exarhul Mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a rostit un frumos și duhovnicesc cuvânt de învățătură în care a explicat celor prezenți sensurile pericopei evanghelice din această duminică unde ne este prezentată Pilda Samarineanului Milostiv (Ev. Luca X, 25-37).

Milostenia reprezintă expresia dragostei, evlaviei și compasiunii pentru aproapele nostru, aceasta fiind un răspuns la mila și milostivirea lui Dumnezeu față de noi. Prin Pilda samarineanului milostiv, Mântuitorul a lăsat peste veacuri nu numai definiția aproapelui, ci și a generozității în raport cu egoismul, a arătat Preasfinția Sa.

Tot astăzi, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a vorbit despre viața și invățăturile Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului.

Ierarhul a  felicitat pe Înaltpreacuviosul Părinte Arhim. Mihail Muscariu pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii, precum și la sfântă icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită de curând obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

La acest eveniment din viața mănăstirii au participat și membrii Asociației de Reconstituiri Istorice ,,Ferdinand I’’, îmbrăcați în diferite uniforme militare ce au aparținut armatei române având echipament și accesorii de epocă.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.