EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul sărbatorit la Mănăstirea Buna Vestire

Astăzi, 9 noiembrie 2021, creştinii ortodocşi l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Cu acest prilej Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară de lângă biserica Mănăstirii „Buna Vestire” din Protoieria Bolintin, cu ocazia sărbătoririi celui de-al doilea hram al mănăstirii, închinat Sf. Ierarh Nectarie.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre viaţa aleasă a Sfântului Ierarh Nectarie al Pentapolei, care a trăit ca un înger în trup, iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia.

În cadrul slujbei, Întâistătătorul eparhiei a hirotonit întru diacon pe teologul Marius Petrișor pe seama Parohiei Înălțarea Domnului din municipiul Giurgiu, iar  diaconul Radu Petre Bogdan a fost hirotonit preot pe seama parohiei cu hramul Sf. Ioan Botezatorul din localitatea Schitu, Protoieria Mihăilești.

În continuare, PS Ambrozie a oferit Părintelui Protos. Mina Străinu, starețul mănăstirii, mai multe daruri și l-a felicitat pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

Credincioşii prezenţi s-au putut închina la părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii.

Din partea Chiriarhului credincioșii prezenți au primit ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă și Lumea Credinței precum și iconițe cu chipul Sf. Nectarie de Eghina.