AnunțEpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SOBORUL SFINȚILOR ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL ŞI AL TUTUROR CEREŞTILOR PUTERI SLUJBĂ ARHIEREASCĂ LA VOIEVODALA MĂNĂSTIRE COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU

În 8 noiembrie 2021, ziua de prăznuire a Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, obştea MĂNĂSTIRII COMANA şi-a primit arhipăstorul, pe Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi de diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte și Înaltpreacuviosul Părinte Arhim. Mihail Muscariu, exarhul Mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a hirotonit ieromonah pe ierodiaconul David, pe seama Voievodalei Mănăstirii Comana.

Ierarhul a oferit Înaltpreacuviosului Părinte Arhim. Mihai Muscariu o icoana adusă de la Sfântul Munte Athos în anul 2019, ce s-a aflat până acum la reședința episcopală de la Mănăstirea  Sfântului Gheorghe din municipiul Giurgiu, precum și mai multe daruri și l-a felicitat pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii.

 

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.