AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

BINECUVÂNTARE PENTRU LOCUITORII ORAȘULUI MIHĂILEȘTI

La 7 noiembrie 2021, în Duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Mihăilești din județul Giurgiu.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost citită pericopa din Sfânta Evanghelie după Luca, în care se vorbește despre învierea fiicei lui Iair.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor, Întâistătătorul eparhiei a tâlcuit celor prezenți înțelesurile acestei minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos.

Întâistătătorul eparhiei noastre a apreciat lucrarile la ridicarea Catedralei Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” ce se construiește lîngă biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena”, fiind o lucrare firească și necesară și a binecuvântat pe locuitorii orașului Mihăilești cu ocazia sărbătorii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil de mâine.

Ierarhul i-a felicitat pe Părintele consilier administrativ Gabriel Chirculeanu, parohul bisericii, precum și pe părintele coslujitor Țârdea Ioan Cristian, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările la noua catedrală, oferindu-le mai multe daruri și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în curtea bisericii, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe.