EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SĂRBĂTOARE LA MĂNĂSTIREA „SF. IOAN RUSUL” DIN JUDEȚUL GIURGIU

În data de 31 octombrie 2021, când Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie,  împreună cu un sobor de slujitori a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina și la părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, ale Sfintei M. Muc. Ecaterina și ale Sf. Ierarh Ioan Maximovici păstrate în biserica mănăstirii.

În cadrul slujbei, Întâistătătorul eparhiei a hirotonit întru diacon pe teologol Radu Petre Bogdan, pe seama parohiei cu hramul Sf. Ioan Botezatorul din localitatea Schitu, Protoieria Mihăilești.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Arhim. Teodor Șerban – vicar eparhial , pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-I mai multe daruri. La rândul său , Părintele Arhim. Teodor Șerban a mulțumit Preasfințitului Părinte Ambrozie, preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment din viața mănăstirii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele  numere ale revistei  „Familia Ortodoxă” și iconițe.