EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA VOIEVODALEI MĂNĂSTIRI COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU

La 24 octombrie 2021, în Duminica a XXIII-a după  Rusalii Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească  la voievodala Mănăstire Comana.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost citită pericopa din Sfânta Evanghelie după Luca, în care se vorbește despre vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor veniți la așezământul monahal, Întâistătătorul eparhiei a tâlcuit celor prezenți înțelesurile adânci ale acestei minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos.

Întâistătătorul eparhiei a evidențiat, printre altele, iubirea milostivă și vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos, deoarece Acesta arată mila Sa față de omul demonizat ,redându-i sănătatea și libertatea.

În cadrul slujbei, Întâistătătorul eparhiei a hirotonit  întru diacon  pe tânărul teolog Robert Bratu, pe seama noii Catedrale episcopala Sf. M. Mc. Gheorghe din municipiul Giurgiu.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele  Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.