EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SĂRBĂTOARE LA PAROHIA PÎSLARI

În data de 14 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu un  sobor de preoţi şi diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Biserica parohiei, cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași a fost construită în anul 1873.

În cuvântul de învățătura rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre Sfânta Cuvioasă Parascheva, despre viața sa și despre modelul de viață pe care îl reprezintă.

PS Ambrozie a mai subliniat că „Sfânta Parascheva încă din tinerețe a dorit viață duhovnicească și trecând la Domnul la vârsta de aproape 25 de ani, s-a oferit plildă nouă celor de astăzi, datorită faptului că ea și-a deschis smeritul suflet pentru ascultarea Evangheliei Domnului Hristos, iar prin rugăciune și fapte bune a arătat cuvântul roditor în viața ei sfântă, ea devenind rugătoare pentru mulți și ajutătoare celor care strigă după ajutor„.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

Tot astăzi a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice.

Ierarhul a felicitat pe părintele paroh Luca Severian,  pictor bisericesc, dar și profesor la Seminarul Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu,  oferindu-i mai multe daruri, iar copiilor parohiei, Preasfințitul Părinte, le-a dăruit diverse hăinuțe de sezon . La final, părintele paroh Luca Severian a mulțumit Întâistătorului nostru pentru binecuvântare, preoților pentru împreună slujire.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.