EpiscopulNoutățiPostPS AmbrozieSărbătoare

Hram la biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Comana

La sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, marți, 14 septembrie 2021, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Comana, Protopopiatul Hotarele, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Parohia, ce îi are ca ocrotitori  și pe „Sf. Ioan Rusul” și „Sf. Cuv. Xenia”  își sărbătorește astăzi primul hram al bisericii, Înălțarea Sfintei Cruci.

În cuvântul său de învățătură, Chiriarhul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre semnificația praznicului Înălțării Sfintei Cruci, explicându-le legătura dintre Sfânta Cruce și Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Toader Alexandru, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, iar părintele paroh a mulțumit Ierarhului, oferindu-i o frumoasă cruce de binecuvăntare pentru bucuria de a sluji în această parohie, precum și pentru cuvântul de folos duhovnicesc.

Întâistătătorul eparhiei i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, apoi le-a oferit ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă și iconițe. Credinciosii prezenți au avut bucuria de a se închina la o părticică din moaștele Sf. Ioan Rusul și ale Sf. Matrona din Moscova, aflate spre închinare în această sfântă biserică.

Tot astăzi, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfantului locaș trecuți la cele veșnice.