AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Nașterea Maicii Domnului la biserica din localitatea Letca Nouă

În ziua de  8 septembrie 2021, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Naşterea Maicii Domnului”, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica din localitatea Letca Nouă, cu prilejul hramului. 

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Chiriarhul a vorbit despre persoana Maicii Domnului, modelul cel mai strălucit al tuturor virtuţilor şi Maica vieţii veşnice și despre locul pe care Aceasta îl ocupă în teologia ortodoxă.

Chiriarhul a hirotonit intru diacon, pe baza bisericii hramul Sf. M. Mc. Dimitrie din localitatea Puțu Greci, pe tânărul teolog Adrian Iordache.

Tot astăzi a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfantului locaș.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Taraș Mihai-Cristian pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată , oferindu-i o frumoasă icoană, dar și părintilor și diaconilor slujitori câte o icoană a Maicii Domnului.

Credincioşii prezenți care au venit să înalţe rugăciuni înaintea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, păstrată aici ca un odor de mare preţ, s-au putut închina și la părticele din moaștele Sfântului Nifon,  Patriarhul Constantinopolului și ale Sf. Mucenice Ecaterina, păstrate în sfântul locaș. Apoi, au primit ultimul numar al revistei „Familia Ortodoxă” si iconițe cu chipul Maicii Domnului, dar și pachete cu alimente neperisabile.