AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA DELTA NEAJLOVULUI

În data de 5 septembrie 2021, în Duminica a XI-a după Rusalii, la Mănăstirea Delta Neajlovului, ce își va sărbători cel de-al doilea hram, Nașterea Maicii Domnului, în data de 8 septembrie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Altarul de vară din proximitatea vechii biserici de lemn a mănăstirii.

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat semnificațiile pericopei evanghelice, în care a fost prezentată pilda datornicului nemilostiv, rostită de Mântuitorul Iisus Hristos, spunând despre aceasta că ne învață cum să arătăm iubire milostivă față de semenii noștri, dar și că dreptatea lui Dumnezeu își are locul ei în viețile oamenilor.

Cu acest prilej, pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

Tot astăzi, a fost pomenit și ctitorul acestei sfinte mănăstiri, Prea Cuviosul Arhimandrit Irineu Iurașcu, fostul stareț al Manastirii Comana, intre anii 2000-2004, cu osteneala căruia și cu jertfa binecredinciosilor crestini de pe aceste meleaguri a fost construită această sfântă mănăstire. Arhimandrit Irineu Iurașcu  a fost starețul Mănăstirii Delta Neajlovului din 2004 pâna in anul 2016 când a trecut la cele veșnice, fiind inmormântat lânga biserica de lemn a mănăstirii.

Toți cei prezenți au primit, din partea Chiriarhului, iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.