AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Praznicul Adormirii Maicii Domnului în Parohia Icoana

La data de 15 august 2021, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului și-a sărbătorit hramul și biserica Parohiei Icoana din Eparhia Giurgiului, biserică ce se află în plin proces de reconstrucție și consolidare. Sfânta și Dumnezeiască Liturghie a fost săvărșită de Întâistătătorul eparhiei giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preafințitul Părinte Dr. Ambrozie a vorbit despre importanța deosebită pe care o are Maica Domnului în iconomia mântuirii și despre frumusețea duhovnicească a acestui mare praznic al creștinătății: Adormirea Maicii Domnului.

Cu acest prilej, pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Adrian Cristescu, parohul bisericii pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru amplele lucrări de la biserică, oferindu-i numeroase cărți.

La rândul său, părintele Adrian Cristescu, parohul bisericii, a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie, preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment important din viața parohiei.

 

 

Toți cei prezenți au primit, din partea Chiriarhului, iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.