AnunțEpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

LA PRAZNICUL SCHIMBĂRII LA FAȚĂ A DOMNULUI PS. PĂRINTE EPISCOP AMBROZIE A OFICIAT SFÂNTA LITURGHIE ÎN VOIEVODALA MĂNĂSTIRE COMANA

În ziua praznicului Schimbării la Față a Domnului, 6 august 2021, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeisca Liturghie în biserica mare a Voievodalei Mănăstiri Comana din județul Giurgiu.

Din soborul preoților slujitori a făcut parte și părintele arhim. Mihail Muscariu, starețul Mănăstirii Comana și exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei noastre.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre însemnătatea duhovnicească a acestui mare praznic al Ortodoxiei, numit și Praznicul Luminii.

 

În cadrul slujbei, Întâistătătorul eparhiei a hirotonit  întru preot pe părintele arhidiacon George Dăianu.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele  Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii.

Cu acest prilej, pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu. Totodată, credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii.

Toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.

După Sfânta și Dumnezeisca Liturghie a avut loc lansarea de carte „In fața provocărilor secularismului”. Autorul, domnul Nicușor Deciu ( publicist), susține în cartea sa o adevărată cateheză despre libertatea duhovnicească.

La final a fost inaugurat, împreună cu oficialitățile locale, în incinta mănăstirii, un nou pod pietonal peste râul Neajlov.