AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

DUMINICA A VI-A DUPĂ PAŞTI (A ORBULUI DIN NAȘTERE)

În data de 6 iunie 2021, în Duminica a VI-a după Sfintele Paști  Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica  de lemn a Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” – Drugănescu, care are ca ocrotitori pe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, pe „Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ştefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache” și pe „Sfântul Teodor Tiron”.

Acest așezământ monahal se află în incinta Centrului Pastoral – Cultural Gavril Drugănescu al Protopopiatului Bolintin din localitatea Florești-Stoenești, județul Giurgiu.

Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării orbului din naștere, subliniind faptul că Mântuitorul l-a vindecat mai întâi de orbirea trupească, dăruindu-i apoi și priveliștea lumii duhovnicești.

În același timp, Preasfinția Sa a evidențiat și bunătatea nemăsurată a lui Hristos care nu așteaptă rugămintea celor în suferință, ci, din iubire de oameni, vine în întâmpinarea rugă­minții lor.

Chiriarhul i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să-și arate credința în Dumnezeu, asemeni celui vindecat și să urmeze pildele de dragoste față de aproapele și de săvârșire a binelui, pe care ni le înfățișează Mântuitorul Hristos.

Părintele protosinghel Benedict, starețul mănăstirii a mulţumit Preasfinției Sale pentru darul oferit manastirii, icoana Sf. Cuvios Parinte Porfirie Kavsokalivitul, pentru binecuvântare şi pentru prezenţa în mijlocul obştii la săvârşirea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, precum şi clericilor coslujitori şi credincioşilor pentru împreună-rugăciunea din această zi.

Ierarhul nostru a dăruit preoților slujitori și credincioșilor Pastorala și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.

Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din comuna Florești-Stoienești, județul Giurgiu se află la aproximativ 30 km. de Bucureşti, în perimetrul încărcat de istorie al Ansamblului arhitectural brâncovenesc, unde se regăsește și Centrul Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu” al Protoieriei Bolintin, fiind un frumos locaş de rugăciune închinat Maicii Domnului, Sfinţilor Arhangheli Mihai şi Gavriil, Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi Sfântului Teodor Tiron.