AnunțNoutăți

Costumul popular de sărbătoare din zona Vlașca

În data de 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, la Muzeul Județean Teohari Antonescu, din municipiul Giurgiu a fost vernisată expoziția „Costumul popular de sărbătoare din zona Vlașca”.

Expoziția cuprinde manechine ale unui mire și ale unei mirese din zona Vlașca, cu ansamblu vestimentar complet. De la găteala capului cu chemeleț și mahnmudele, la cămașa de Vlașca cu peșteman și catrință până la vestita ipingea. De asemenea, sunt reprezentați tineri în pragul căsătoriei, dar și femeia în etate, toate luminate de tablouri celebre ale lui Nicolae Grigorescu, Gheorghe Tattarescu, Carol Popp de Szathmari.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la acest eveniment din viața culturală a cetății giurgiului au participat părintele vicar al Episcopiei, arhimandrit Teodor Șerban împreună cu preoți din aparatul administrativ al Episcopiei Giurgiului cu atât mai mult cu cât realizatorul expoziției este preoteasa Alexandra Cristică, restaurator în cadrul Muzeului Județean Teohari Antonescu.

Expoziția va fi deschisă publicului larg până la data de 1 iulie 2021.