AnunțNoutăți

INTÂLNIRI CATEHETICE DUMINICALE ÎN PROTOIERIA BOLINTIN

Pe lângă proiectul catehetic „Suntem cu toții o familie!” dezvoltat de către Eparhia Giurgiului, prin Centrul Cultural – Pastoral „Gavril Drugănescu”, în cadrul anului omagial „al pastorației românilor din afara României” s-au dezvoltat și alte proiecte la nivelul centrelor catehetice eparhiale și al parohiilor.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului și prin grija pr. Nicolae-George Barbu,  parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Palanca, comuna Florești-Stoenești a desfășurat o drumeție cu bicicletele, cu plecare de la biserica parohiei și cu destinația „Centrul Cultural Pastoral – Gavril Drugănescu.” Activitatea s-a încadrat în programul catehezelor săptămânale, ce au loc în fiecare duminică la această parohie. O dată ajunși la destinație, tinerii s-au bucurat de mai multe activități: prezentarea istoricului conacului Drugănescu, discuții tematice pe teme religioase, atelier de lucru cu tema „Brățara prieteniei”, jocuri instructiv-educative, programe muzicale și multe alte surprize.

Participanții mulțumesc Preasfințitului Părinte Ambrozie Episcopul Giurgiului pentru purtarea de grijă, părintelui Florin Vasile pentru ajutorul acordat în organizarea activităților de la centrul cultural, părintelui Benedict, stareț al Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” – Drugănescu, pentru ospitalitate, precum și tuturor celor care au sprijinit această inițiativă.