AnunțEpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

ÎNVIEREA DOMNULUI LA MĂNĂSTIREA COMANA

În noaptea Sfintelor Paști, credincioșii au participat într-un număr mare la slujba de Înviere, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea Comana, fiind pentu pima dată când această slujbă este săvârșită de un ierarh în această sfântă mănăstire.

La miezul nopții, sute de credincioși au venit în locul special amenajat din fața bisericii Sf. Ierarh Nicolae, din curtea mănăstirii pentru a se împărtăși de Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos, care a fost adusă de la Ierusalim, prin purtarea de grijă și binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În continuare, Întâistătătorul eparhiei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre frumusețea duhovnicească a Praznicului Învierii Domnului.

Credinciosii prezenți s-au putut închina și la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii, precum și la părticele din moaștele Sfintei Matrona de la Moscova aduse de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din municipiul Giurgiu.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din eparhia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

La rândul său, părintele stareț Arhim. Mihai Muscariu a mulțumit pentru dragostea cu care Chiriarhul înconjoară Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana din județul Giurgiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a transmis credincioșilor să prăznuiască aceste zile ale Sfintelor Paști cu pace și alese bucurii, potrivit datinii străbune, oferindu-le, în semn de prețuire, icoane cu scena Învierii Domnului și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști, intitulată  ” ÎNVIEREA DOMNULUI –  SĂRBĂTOAREA VIEŢII ŞI A NEMURIRII

La biserica „Sf. Nicolae” a Sfintei Mănăstiri Comana sunt în desfășurare ample lucrări de consolidare, tencuire și apoi repictare a acesteia.