Manastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Binecuvântare arhierească la Mănăstirea Comana în Duminica Floriilor

În data de 25 aprilie 2021, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica Floriilor. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sf. Nicolae” a Voievodalei Mănăstiri Comana din județul Giurgiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Episcopul Giurgiului a vorbit despre Intrarea Domnului în Ierusalim și a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit și despre semnificația marii sărbători de astăzi, în care vedem înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce.

Credinciosii prezenți s-au putut închina și la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din eparhia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, dăruindu-i o frumoasă icoană.

La rândul său, părintele stareț Arhim. Mihai Muscariu a mulțumit pentru dragostea cu care Chiriarhul înconjoară Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana din județul Giurgiu.

La final, credincioșii prezenți au primit iconițe, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, flori și ramuri de finic.

La biserica „Sf. Nicolae” a Sfintei Mănăstiri Comana sunt în desfășurare ample lucrări de consolidare, tencuire și apoi repictare a acesteia.