AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

CREDINCIOȘII DIN MUNICIPIUL GIURGIU LA CEAS DE SĂRBĂTOARE

Astăzi, 23 aprilie, credincioşii ortodocşi l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, ocrotitorul municipiului Giurgiu.

Manifestările religioase închinate patronului spiritual al eparhiei au debutat ieri cu săvârşirea de către un sobor de preoţi şi diaconi a slujbei Vecerniei unită cu Litia la biserica Parohiei Sf. Gheorghe din municipiul Giurgiu.

Astăzi, în ziua sărbătoririi sfântului, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului la biserica ,,Sfinții Martiri Brâncoveni” din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţitul Părinte Ambrozie a vorbit despre cinstirea deosebită pe care o acordă din cele mai vechi timpuri poporul român drept credincios Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Înaintaşii noştri au văzut în pătimirea acestui sfânt un model de mărturisire a dreptei credinţe, dar şi de biruire a răului şi a păcatului. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este recunoscut de către întreaga creştinătate ca fiind Purtătorul de biruinţă, cel care, prin luptă susţinută, a reuşit să ofere, ca preţios exemplu de vieţuire creştinătăţii, însăşi imaginea sa de biruitor, aşa cum reiese şi din minunata iconografie.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, la această zi importantă a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

La eveniment au fost prezente numeroase oficialităţi locale şi judeţene ce au primt din partea Chiriarhului câte o icoană a Sf. M. Mc. Gheorghe.

Întâistătătorul eparhiei a oferit ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” tuturor credincioșilor giurgiuveni ce au participat la această Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.