EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

MĂNĂSTIREA “SF. IOAN RUSUL” SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ ȘI ȘEDINȚA ANUALĂ DE LUCRU A ADUNĂRII EPARHIALE A EPISCOPIEI GIURGIULUI

 

În data de 7 februarie 2021, când Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XVI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie,  înconjurat de ales sobor de slujitori a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia, județul Giurgiu, la împlinirea a cincisprezece ani de la alegerea în demnitatea de arhipăstor al de Dumnezeu păzitei Episcopii a Giurgiului.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Varnaiote Daniel Ionuț, pe seama  parohiei Draghiceanu, iar tânarul teolog Vasile Florin a fost hirotonit diacon, pe seama Mănăstirii Sf. Ioan Rusul.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părintele Patriarh Teoctist, la finalul căreia Întâistătătorul eparhiei noastre a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 106 ani de la nașterea sa.

Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina și la părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul păstrate în biserica  mănăstirii.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Arhim. Teodor Șerban – vicar eparhial , pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată. La rândul său , Părintele Arhim. Teodor Șerban a mulțumit Preasfințitului Părinte Ambrozie, preoților și credincioșilor prezenți.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor, ultimele  numere ale revistei  „Familia Ortodoxă” și iconițe.

Tot astăzi, după Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul” a luat ființă la sfârșitul anului 2008, pe ruinele unei foste unități militare a Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind prima așezare monahală din țara noastră ridicată în cinstea acestui sfânt militar.

Înființarea locașului de cult situat la marginea localității Slobozia din jud. Giurgiu  se leagă de o dorință mai veche a Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie care s-a implicat foarte mult ca aici, la marginea unei păduri frumoase, să se ridice o mănăstire care să fie pentru aceste locuri o oază de lumină duhovnicească pentru toți cei care-i vor trece pragul.